استفاده از اسکیما تاثیر زیادی روی سئوی سایت دارد و باعث می‌شود موتورهای جستجو راحت‌تر با سایتتان ارتباط برقرار کرده و بهتر آن را درک کنند. قطعاً درک بهتر صفحات سایت به نفع شماست و باعث می‌شود در  صورت رعایت قوانین موتورهای جستجو و سایر اصول سئو رتب? خوبی بگیرید.

قبلاً در مقالات مختلف نوین صحبت‌های پراکنده‌ای پیرامون اسکیما داشتیم؛ اما در مقال? امروز می‌خواهیم بیشتر بحث نشانه‌گذاری اسکیما را باز کنیم و با زیر و بم آن آشنا شویم. در این مقاله روش‌های مختلف افزودن اسکیما به وب‌سایت را یاد می‌گیرید، یاد می‌گیرید که چگونه با کدهای میکرودیتا و JSON-LD اسکیما مارکاپ را انجام دهید و در نهایت خودتان می‌توانید کار نشانه‌گذاری صفحات مختلف سایتتان را انجام دهید. خب، آماده‌اید شروع کنیم؟

نشانه گذاری اسکیما یا Schema Markup چیست؟

اگر با سئو آشنایی خوبی داشته باشید، حتماً می‌دانید که در سئوی داخلی (On-site SEO) انجام کارهایی مثل رعایت تگ عنوان، ساختار متن ب استفاده از H1، H2، H3، قرار دادن تگ Alt برای عکس‌ها و بهینه‌سازی کلمات کلیدی تا چه حد اهمیت دارد. در واقع انجام سئوی داخلی خواندن و فهم صفحه را برای موتورهای جستجو راحت‌تر می‌کند.

نشانه‌گذاری اسکیما نیز بخشی از سئوی داخلی سایت شماست. نشانه‌گذاری اسکیما (Schema Markup) به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا اطلاعات بیشتری راجع به محتوای صفحه به دست آورند. در کل به عمل نشانه‌گذاری صفحات مختلف سایت برای موتورهای جستجو (گوگل، بینگ و یاهو) Schema Markup یا نشانه‌گذاری اسکیما (یا شِما) می‌گویند. برای مثال با اسکیما می‌توانید به گوگل بگویید که در این صفحه مقاله‌ای دربار? یک "کتاب" با عنوان "باغ ملی" نوشت? "کورش اسدی" داریم که کاربران "امتیاز" 4 از 5 را به آن داده‌اند.

فاید? استفاده از کدهای اسکیما چیست؟

بگذارید با یک مثال مزایای اسکیما را به شما بگویم. لطفاً نام فیلم ایرانی "کاغذ بی خط" را در گوگل سرچ کنید یا اینکه تصویر زیر را با دقت نگاه کنید.

اسکیما-چیست

در تصویر بالا، به لینک‌های IMDb، فیلیمو و ویکی‌پدیا خوب توجه کنید. فکر می‌کنید گوگل این سایت‌ها را چگونه شناسایی کرده و در گراف دانش خود قرار داده است؟ بله؛ کاملاً درست است، با استفاده از کدهای اسکیما! در واقع اسکیما به شما این شانس را می‌دهد که در لیست نتایج اولی? گوگل و از آن مهم‌تر، در گراف دانش گوگل (همین کادر حاوی اطلاعات در سمت راست صفحه نتایج) قرار بگیرید و از آن‌جا لینک دریافت کنید. این لینک‌ها از ارزش بسیار زیادی برخوردارند، چرا که تعداد زیادی از کاربران آن‌ها می‌بینند، روی آن‌ها کلیک می‌کنند و سایت شما را می‌خوانند.

در تصویر زیر نمون? دیگری از کاربردهای کد اسکیما را مشاهده می‌کنید. ستاره‌هایی که در بسیاری از نتایج گوگل می‌بینید با استفاده از اسکیما نشانه‌گذاری شده‌اند و تعداد آرا و میانگین امتیاز داده شده به یک محصول یا مقاله را نشان می‌دهند.

یک نکته: درست مانند ورزش کردن و تغذی? سالم که برای سلامتی هر فردی لازم است اما تعداد کمی از افراد آن را رعایت می‌کنند، تعداد سایت‌های ایرانی که از کدهای نشانه‌گذاری اسکیما استفاده می‌کنند هم کم است. برای همین می‌توان گفت که رقابت چندانی برای قرار گرفتن در گراف دانش گوگل در نمی‌گیرد و شما می‌توانید با استفاده از این کدها در ریچ اسنیپت و گراف دانش گوگل (نتایج سمت راست SERPs) بدرخشید (البته به شرط آن‌که زود بجنبید و محتوای مناسبی هم تولید کرده باشید).

در کدام قسمت‌های سایت می‌توانیم از اسکیما استفاده کنیم؟

موتورهای جستجو می‌توانند داده‌های زیرا را که با استفاده از قوانین اسکیما نشانه‌گذاری شده‌اند، شناسایی کنند:

  • تصاویر
  • نویسنده
  • تاریخ انتشار
  • آخرین ویرایش
  • عنوان صفحه
  • فرمت صفحه (مثلاً .blog)

این‌ها مواردی بودند که در هم? وب‌سایت‌ها قابل استفاده‌اند؛ اما اگر دوست دارید لیستتان را بزرگتر کنید و با سایر کدهای نشانه‌گذاری اسکیما آشنا شوید، به وبسایت Schema.org بروید و با تمام ظرفیت‌های آن آشنا شوید.

Schema.org چیست؟

در سال 2011 بود که وب‌سایت Schema.org، یک همکاری تجاری را با موتورهای جستجوی گوگل، بینگ و یاهو شروع کرد و وظیف? یکپارچه‌سازی ساختار داده‌های موجود در سطح اینترنت را بر عهده گرفت. در واقع schema.org دایره‌المعارفی از آیتم‌های نشانه‌گذاری است و زبانی استاندارد و قابل فهم را برای موتورهای جستجو ارائه داده است. موتورهای جستجو بر اساس آیتم‌های تعریف شده در این سایت داده‌ها را طبقه‌بندی کرده، ساختار آن‌ها را بررسی می‌کنند و از آن‌ها برای رتبه‌بندی سایت‌ها استفاده می‌کنند.

چگونه از کدهای اسکیما در ساختمان نوشته‌هایمان استفاده کنیم؟

برای اینکه از کدهای اسکیما در سایتتان استفاده کنید راه‌های مختلفی وجود دارد، از نوشتن کدهای اختصاصی گرفته تا استفاده از ابزارهای رایگان و افزونه‌های آماده. در بخش‌های بعدی با نشانه‌گذاری میکرودیتا، JSON-LD و استفاده از گوگل تگ منیجر (GTM) و گوگل وبمستر تولز، برای نشانه‌گذاری اسکیما آشنا خواهید شد.

روش اول: استفاده از میکرودیتا

میکرودیتا چیست؟ میکرودیتا به اطلاعات کوچکی گفته می‌شود در تکه‌‌های مختلف یک صفحه از سایت استفاده می‌شوند و مشخص می‌کنند که هر تکه چه موضوعی دارد یا چه کاری انجام می‌دهد. هر میکرودیتا شامل سه تگ است. با این سه تگ می‌توانیم یک تکه کد اسکیما بنویسیم، برای همین هم هست که کدهای میکرودیتا در سئو و بهینه‌سازی وب‌سایت‌ها نقش مهمی دارند.

چگونه از میکرودیتا برای نشانه‌گذاری اسکیما استفاده کنیم؟

سه تگ میکرودیتا که در بخش‌ قبلی به آن‌ها اشاره کردیم عبارتند از: itrmtype، itemprop و itemscope. هر کدام از این تگ‌ها بر موضوع خاصی دلالت دارند. مثلاً اگر بخواهیم یک مقاله با موضوع "معرفی کتاب" را با استفاده از میکرودیتا نشانه‌گذاری کنیم، مراحل زیر را باید انجام دهیم.

1. ابتدا داخل تگ div مشخصات کتاب را وارد کنید.

<div>
<span>نویسنده : کورش اسدی</span>
<span>داستان کوتاه</span>
</div>

2.  حالا باید در تگی که در مرحله 1 ساختید، میکرودیتا به کار ببرید. توجه کنید که itemtype نشان‌دهند? موضوع تگ و itemscop نشان‌دهند? حوز? آن است. در اینجا ما از بین نشانه‌های اسکیما Book را به عنوان حوزه و موضوع اصلی انتخاب کرده‌ایم.

<div itemscope itemtype="http://schema.org/Book">
<h1>باغ ملّی</h1>
<span>نویسنده : کورش اسدی</span>
<span>داستان کوتاه</span>
</div>

3. حالا جزئیات را کامل کنید.

تگ itemprop نقش راهنمایی بیشتر یا کمک‌کننده برای درک بهتر موضوع را دارد و کد را تکمیل می‌کند. در این قسمت از سه itemprop استفاده شده است که عبارتند از: name برای نام کتاب، author برای نام نویسنده و Genre برای ژانر ادبی داستان کوتاه.

<div itemscope itemtype="http://schema.org/Book">
<h1 itemprop="name">باغ ملّی</h1>
<span>نویسنده: <span itemprop="author "> کورش اسدی</span></span>
<span itemprop="Genre">داستان کوتاه</span>
</div>

خب، کد اسکیمای شما آماده است؛ اکنون باید آن را بعد از تگ <head> در سایتتان قرار دهید.

توجه: مطالبی که با استفاده از میکرودیتا نشانه‌گذاری شوند، در نتایج گوگل مشابه تصویر زیر خواهند بود.

میکرودیتا چیست

روش دوم: استفاده از اسکریپت JSON-LD

JSON-LD چیست؟ JSON-LD هم مانند میکرودیتا اسکریپت ساخت‌یافته‌ای است که برای ساختار دادن به اطلاعات مرتبط موجود در دنیای وب نوشته شده است. JSON-LD معمولاً در حوز? سئو استفاده می‌شود و هدف آن پیاده کردن داده‌ها با فرمت schema.org است.  وقتی که داده‌های سایتتان ساختار پیدا می‌کنند چه اتفاقی می‌افتد؟ موتورهای جستجو محتوای سایت شما را ساده‌تر درک می‌کنند و اگر سایر استانداردها هم در آن رعایت شده باشد، رتب? خوبی پیدا می‌کنید. اگر دوست داشتید راجع به JSON-LD اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت https://json-ld.org/ را بخوانید.

چگونه از JSON-LD برای نشانه‌گذاری اسکیما استفاده کنیم؟

برای نشانه‌گذاری اسکیما با استفاده از اسکریپت‌های JSON-LD دو راه دارید. راه اول اینکه خودتان برنامه‌نویسی کنید و راه دوم اینکه از ابزارهای رایگان استفاده کنید.

مراحل افزودن اسکیمای JSON-LD به سایت

در این بخش ساختن کدهای اسکیما با استفاده از ابزار JSON-LD schema generator tool را یاد می‌گیرید و در کنار آن با کلیات نوشتن کدهای JSON-LD هم آشنا می‌شوید.

 

 

http://letusbookmark.com/story6517968/باربری-شمال-تهران-جابه-جا-بار

 

http://altbookmark.com/story6648509/باربری-شمال-تهران-جابه-جا-بار

 

http://trackbookmark.com/story6480350/باربری-شمال-تهران-جابه-جا-بار

 

http://hindibookmark.com/story6522821/باربری-شمال-تهران-جابه-جا-بار

 

 

http://bookmarkshq.com/story6522452/باربری-شمال-تهران-جابه-جا-بار

 

http://nybookmark.com/story5878675/باربری-شمال-تهران-جابه-جا-بار

 

http://bookmarketmaven.com/story5877553/باربری-شمال-تهران-جابه-جا-بار

 

http://iowa-bookmarks.com/story5878346/باربری-شمال-تهران-جابه-جا-بار

 

 

 

http://letusbookmark.com/story6517900/باربری-شمال-تهران

http://trackbookmark.com/story6480287/باربری-شمال-تهران

http://bookmarkshq.com/story6522377/باربری-شمال-تهران

http://hindibookmark.com/story6522754/باربری-شمال-تهران

http://nybookmark.com/story5878618/باربری-شمال-تهران

http://iowa-bookmarks.com/story5878299/باربری-شمال-تهران

http://bookmarketmaven.com/story5877505/باربری-شمال-تهران